Wednesday, February 28, 2007

Το τελευταίο «pin up girl» και οι θεωρίες συνομωσίας

Της Ντόγιας Καρολίνη

Η ζουμερή Anne Nicole Smith βρίσκεται την περασμένη Πέμπτη αναίσθητη στη σουίτα του ξενοδοχείου Seminole Hard Rock στη Φλόριντα, όπου διέμενε με τον αρραβωνιαστικό της, Howard K. Stern, και την κόρη τους.
Η προσωπική της νοσοκόμα καλεί στη 1: 38 την ασφάλεια του ξενοδοχείου. Μέχρι να έρθει ασθενοφόρο, ο σωματοφύλακάς της προσπαθεί να την επαναφέρει με τεχνητή αναπνοή.
Τελικά μεταφέρεται στο νοσοκομείο Memorial Regional στις 2: 10 π.μ., όπου και πιστοποιείται ο θάνατός της.
Στις 9 Φλεβάρη, την επομένη δηλαδή, ξεκινάει ο αγώνας ιατροδικαστών, αστυνομικών και εισαγγελίας. Εκκενώνεται ολόκληρος ο έκτος όροφος του ξενοδοχείου, δεκάδες αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία και το σώμα της πάει για νεκροψία.
Στις 08.25 π.μ. ανακοινώνεται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ίσως και εβδομάδες, από ότι αρχικά υπολογιζόταν, ούτως ώστε να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου της. Οι φαν της περιμένουν με κομμένη την ανάσα τα αποτελέσματα των ερευνών και τα σενάρια οργιάζουν. Την ίδια στιγμή που σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος που τόσο την είχε κατακρίνει και πληγώσει στο παρελθόν την αποθεώνει.
Ο δικηγόρος της Smith, Ron Rale, μιλώντας σε δημοσιογράφους του CNN, παραδέχεται ότι η πελάτισσά του είχε εδώ και μέρες συμπτώματα πανομοιότυπα με εκείνα της γρίπης, αν και πιθανότατα ψυχοσωματικής φύσεως. «Yπέφερε ακόμη από τον ξαφνικό θάνατο του εικοσάχρονου γιου της Daniel τον περασμένο Σεπτέμβρη, μόλις τρεις μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της».


Ματαιόδοξες πόζες και δικαστικά φλας
Τη θυμόμαστε από τις υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Ellen Von Unwerth, στημένη νωχελικά ως Jayne Mansfield για τη διαφημιστική καμπάνια της Guess. Από το βίντεο κλιπ για το πρόμο του «Will You Love Me Tomorrow» του Bryan Ferry, αλλά και εκείνο για το «You Win, I Loose» των Supertramp.
Το 2002 ξεκίνησε την παρουσίαση του ριάλιτι «The Anne Nicole Show» για λογαριασμό του «E! Entertainment network» και έσπασε κάθε ρεκόρ ακροαματικότητας μέχρι και το τέλος της εκπομπής το 2004, πριν ο αμερικανικός τύπος τη «σκίσει» ξανά, τόσο για τις τραγικές αυξομειώσεις του βάρους της, όσο και για τις ομηρικές δικαστικές διαμάχες της.
Σόκαρε την υφήλιο όταν το 1994 παντρεύτηκε τον 89 ετών βαθύπλουτο επιχειρηματία και πετρελαιοπαραγωγό J. Howard Marshall II, που με το θάνατό του, μόλις 14 μήνες μετά, την έκανε μια από τις 20 πλουσιότερες κληρονόμους της Αμερικής. Ακολούθησε δικαστικός αγώνας εναντίον του υιού E. Pierce Marshall, που θέλησε αμέσως να προσβάλει τη διαθήκη. Η υπόθεση κατέληξε τον περασμένο Μάη στο Ανώτατο Δικαστήριο, μιας και η αρχική απόφαση του τοπικού δικαστηρίου, που της έδινε 474 εκ. δολάρια, δεν κρίθηκε από την ίδια ως ικανοποιητική. Κι ενώ ένα μήνα μετά πέθανε ο αντίδικός της, η απόφαση του Α. Δ. εκκρεμεί ακόμα έως σήμερα.
Oπως εκκρεμεί και το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA για το τεστ πατρότητας της πέντε μηνών κόρης της, Dannielynn. Τρεις -μέχρι τώρα- οι καλοθελητές που διεκδικούν την πιτσιρίκα και την περιουσία της. Ανάμεσά τους και ο σύζυγος της Zsa Zsa Gabor, Πρίγκιπας Frederic von Anhalt.

Ζωή όπως σε φιλμ νουάρ
Η πιο δυστυχισμένη ξανθιά των ninetees. Η πιο γλυκιά και το μεγαλύτερο τσόκαρο ταυτόχρονα. Μονίμως με ένα χαμόγελο. Δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία της χωρίς. Με αφέλεια αντίστοιχη μιας Marilyn. Αλλά αντίθετα μ’ εκείνη, καταδικασμένη να μείνει για πάντα στην αποτυχία. Χωρίς ίχνος του αέρα μιας σταρ, δεν υπήρξε άλλωστε ποτέ της. Δε θα μπορούσε. Θεωρήθηκε υπερβολικά φθηνή. Αλλά με το στίγμα. Εκείνο, όταν παντρεύεται φως και σκοτάδι μαζί.
Μια επαρχιωτοπούλα από το Τέξας που πίστεψε πως έγινε κάτι, όταν έκανε κάτι, αλλά δεν ήταν αρκετό. Και λάθος. Τελείως λάθος. Η αγαπημένη Playmate των νταλικέρηδων ανά την υφήλιο, το νούμερο εννιά της Google, η αουτσάιντερ των περιοδικών μόδας. Το τελευταίο pin up κορίτσι με βουλωμένο στόμα, η αιώνια στάρλετ που δε χωρούσε ποτέ σε καμία τουαλέτα haute couture, παρά μόνο δυο φορές το χρόνο, με νάζι. Κι αυτήν ακόμα την ξέσκιζε στα «μέτρα» της.
Να λατρεύεις να τη μισείς. Να τη λατρεύεις και να ψευτοντρέπεσαι.
Να αυτοκτόνησε; Να δολοφονήθηκε; Κι αν ναι, ποιος να το έκανε; Οι απόγονοι του δισεκατομμυριούχου; Ο αρραβωνιαστικός της, Howard K. Stern;
Σενάριο pulp σε βιβλίο τσέπης, από αυτά που καταλήγουν στον πάγκο των δυο ευρώ. Oπως στα φιλμ νουάρ. Δικός της ο δεύτερος ρόλος, πάλι, ο τελευταίος της. Αλλά περιέργως, αυτός που θυμάσαι μετά. Από στόφα σταρ αυτός.
Φάτε στη μούρη τώρα Paris Hilton. Τα pin up τέλειωσαν.

No comments: