Thursday, March 22, 2007

Πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Εκδήλωση αγάπης με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε χθες στο «Στέκι Νεολαίας» του Δήμου Αμπελοκήπων.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι Χρήστος Εμμανουηλίδης ιατρός ογκολόγος παθολόγος, αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και η ψυχολόγος σε θέματα υγείας κ. Εύχαρις Κυζυρίδου.

Ο ιατρός στην ομιλία του τόνισε την σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης, η οποία σώζει ζωές. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να γίνει συνήθεια η ψηλάφηση του στήθους καθώς και η τακτική επίσκεψη σε εξειδικευμένα ογκολογικά κέντρα με στόχο την πρόληψη. Τέλος τόνισε την σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων.

Η ψυχολόγος αναφέρθηκε στην ψυχολογία η οποία παίζει καθοριστικό λόγο προς την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πάθησης και στην καταπολέμηση του άγχους. Τέλος χαρακτήρισε την προσπάθεια του δήμου ως πολύ αξιόλογη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο επιστήμονες και τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της ενημέρωσης καθώς συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση.

Ακολούθησε επίδειξη μόδας με παρουσίαση ρούχων τα οποία ενισχύουν οικονομικά το δίκτυο: «Στόχος – Η μόδα καταπολεμά τον καρκίνο του στήθους».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα καταστήματα ρούχων indigo, το κομμωτήριο του κ. Δάδη, το Ζαχαροπλαστείο Αρλέτος, οι «Ανθοεπιλογές» και τα υποδήματα Τάκης.

No comments: