Thursday, March 22, 2007

«ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ

ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΕΛΛΗ

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει επί 20 χρόνια τις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδος» όπου μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα δίνεται η ευκαιρία στις πλέον αξιόλογες βυζαντινές χορωδίες της πόλης μας, αλλά και άλλα μουσικά σχήματα να προσφέρουν στο κοινό στιγμές ψυχικής ανάτασης.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι αυτή του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 27 Μαρτίου, όπου με το θρησκευτικό ορατόριο «Από το Πάθος στην Ανάσταση», απεικονίζεται έντονα η δύναμη των ψαλμών και τροπαρίων της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται η μουσική και ο λόγος. Ο ηθοποιός Δημήτρης Καρέλλης απαγγέλλει ιερά κείμενα, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος συνεγείρει με την ερμηνεία του σε μελοποιημένους βυζαντινούς ύμνους, ενώ στο πρόσωπο του Δημήτρη Μπάση η βυζαντινή υμνολογία βρίσκει τον ιδανικό ερμηνευτή με την απόδοση των ωραιότερων ύμνων της Μ. Εβδομάδος.

Το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης πλαισιώνουν επίσης ο βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης – Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα και Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Πάρης Γκούνας

Ώρα έναρξης 21:00

Είσοδος με εισιτήριο 5 και 10 €

Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό

Αριστοτέλους, τηλ.: 2310/271116.

No comments: