Thursday, March 1, 2007

Πολλά...

«ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ

Ομαδική έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Χωμάτινος κόσμος» θα εγκαινιασθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου, στις 19.30, στο Αλατζά Ιμαρέτ ( Κασσάνδρου 91-93).

Στην έκθεση θα πάρουν μέρος οι καλλιτέχνιδες: Όλια Δελλατόλα, Σοφία Ιωαννίδου, Φρόσω Κολιού, Μαρία Τσαούση, Ολυμπία Λέτσιου – Μανταλέρι και Κατερίνα Νικολάου.

Η έκθεση που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό Τρίτη – Παρασκευή : 10.00 –14.00 & 18.00 –21.00, Σάββατο: 18.00 – 21.00, Κυριακή: 10.00 – 14.00 , Δευτέρα: κλειστά.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΙΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

Έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Μισόπουλου θα εγκαινιασθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 19.30, στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο γνωστό ως Γενί Τζαμί ( Αρχαιολογικού Μουσείου 30).

Η έκθεση που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό Τρίτη – Παρασκευή : 10.00 –14.00 & 18.00 –21.00, Σάββατο: 18.00 – 21.00, Κυριακή: 10.00 – 14.00, Δευτέρα: κλειστά.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ «ΡΕΣΙΤΑΛ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ»

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θεσμοθέτησε και διοργανώνει εδώ και 21 χρόνια ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου για νέους καλλιτέχνες της πόλης μας.

Τα ρεσιτάλ αυτά καθιερώθηκαν - έγιναν θεσμός – προσέφεραν και προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους νέους καλλιτέχνες – μαθητές και αποφοίτους Ωδείων – με το να τους δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν κάθε φορά το καλλιτεχνικό τους έργο. Ο θεσμός των Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών αποτελεί ταυτόχρονα μια πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης, διότι πέρα από το σημαντικό καλλιτεχνικό όφελος που προκύπτει για τους νέους καλλιτέχνες, υπάρχει και η ουσιαστική βοήθεια της ανάληψης από το Δήμο Θεσσαλονίκης όλων των εξόδων που απαιτούνται (διάθεση αίθουσας, διαφήμιση, δαπάνες εντύπων κ.λ.π.).

Καλούνται οι καλλιτέχνες να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Κέντρο Μουσικής, Κουντουριώτου 17, 54625, 6ος όροφος, τηλ. 2310/538440, fax : 2310/541666, πληροφορίες : Μ. Λαδά. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 5 Μαρτίου.

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑ ΕΑΡΙΝΑ»,

ΑΠΟ ΤΟ "ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ"

Το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 21.00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, το «Μουσικό Πολύτροπο» ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., θα παρουσιάσει τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Τα εαρινά».

Το "Μουσικό Πολύτροπο" είναι ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, που ενδιαφέρεται να μεταφέρει σε πράξη τις θεωρητικές γνώσεις των μαθημάτων. Όπως σημειώνει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Γιάννης Καϊμάκης: «πιστεύουμε ότι μια πλήρης μουσικοπαιδαγωγική αγωγή θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους δρόμους της δικής μας παράδοσης, προσπαθούμε να βιώσουμε την ελληνική δημοτική παράδοση και να τη διαδώσουμε. Στη δική μας παράδοση όμως υπάρχει μια ενότητα λόγου και κίνησης, και αυτός είναι ο λόγος που δεν αποδίδουμε τα τραγούδια στατικά, αλλά τα παρουσιάζουμε σε μια σκηνική μορφή.

Ιδιαιτερότητα της ομάδας και καρπός της δουλειάς είναι η δημιουργία ενός νέου βιώματος και μιας νέας λειτουργικότητας του δημοτικού τραγουδιού, τα οποία βρίσκουν την έκφρασή τους σε έναν άλλο χώρο απ' αυτόν που συνήθως λειτουργεί το δημοτικό τραγούδι, δηλ. στο θεατρικό χώρο. Επιδιώκουμε συνειδητά το ξαναζωντάνεμα παλαιών τρόπων εκφοράς του ποιητικού λόγου του δημοτικού τραγουδιού και επικεντρώνουμε τη μουσικοπαιδαγωγική διαδικασία στη δική μας "ελληνική μουσική γλώσσα».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

No comments: